Türkiye Grand Prix’inin Dönüş Durumları ve Asıl Hedef

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ziyarette bulunan Formula 1 CEO’su Chase Carey haberleri etrafta yayılmaya başladıktan sonra Ekşi Sözlük’te İstanbul Park başlığında anlık bir entry paylaşırken, yönümü değiştirip konu hakkında kendi blog’umuza yazmaya karar verdim. İlk önce görüşmeden bahsedelim.

Haberimizin ilk kaynağı F1 CEO’su Carey, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü! başlıklı motorsport.com Türkiye şubesi haberiydi;

https://tr.motorsport.com/f1/news/formula-1-turkiye-ye-donuyor-mu-892518/

Haber epey heyecan yaratmış olsa gerek bağlantıdan da görebileceğiniz gibi Formula 1 Türkiye’ye Dönüyor mu? yazısı da halen yerini koruyor.

Ziyaret haberi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın twitter adresinden fotoğrafla da paylaşıldı;

Cumhurbaşkanlığı internet sitesi de daha resmi fotoğraflar ve kimlerin katıldığına dair detaylarla halka duyuru geçecekti;

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/74705/cumhurbaskani-erdogan-f1-ceosu-careyi-kabul-etti.html

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F1 CEO’su Chase Carey’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Kabulde; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın (sağ orta), Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Kurumsal İletişim Başkanı M. Mücahit Küçükyılmaz (sol ön), TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı (sağ ön), İntercity Yönetim Kurulu Başkanı (Istanbul Park’ın sahibi) Ali Vural Ak da hazır bulundu (sol orta).

Peki söz konusu haberin ayak sesleri var mıydı? Biraz geçmişe gidelim ve arşivleri tarıyalım.

18 Şubat 2017 günü FIA başkanı Jean Todt İstanbul’a 1 Ocak 2017 günü yaşanan terör olayları için taziye ziyaretinde bulunmuş ve  ziyaret TOSFED internet sitesinde kendisine şöyle yer almıştı;

http://www.tosfed.org.tr/haberler/4043/jean-todt-dan-turkiye-ziyareti.asp

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu FIA Başkanı Jean Todt eşi Michelle Yeoh ile İstanbul’a gelerek TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı’yı ziyaret etti. Ülkemizde son dönemde yaşanan terör saldırıları ile ilgili Reina’ya da taziye ziyaretinde bulunan Todt’a, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ve TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı eşlik etti.

Önümüzdeki dönemde yapılması planlanan Uluslararası organizasyonlar hakkında görüşmelerin de yapıldığı ziyarete katılan TOSFED Kadınlar Komisyonu üyeleri Yeşim Bostancı ve Didem Kargın da Todt ve eşine komisyonun logosunun yer aldığı rozet ve fular armağan etti.

FIA cephesinde ise ziyaret uzun bir şekilde ve bol fotoğrafla incelenmişti. Aynı zamanda twitter’da da FIA tarafından ziyaret paylaşıldı. Amacını ortaya koymak için aşağıdaki cümleyi cımbızladım;

http://www.fia.com/news/fia-president-istanbul

It was discussed firstly how Turkey can welcome some new motor sport championships, and secondly the challenge of road safety for a city like Istanbul.

İlk başta türkiye’nin yeni motorsporları şampiyonalarına nasıl hoşgeldin diyebileceği ve ardından istanbul gibi bir şehirde yol güvenliğini sağlamanın zorluğu konuşuldu.

Jean Todt ziyaretinde belediye başkanı Kadir Topbaş’ın ve Vali Vasip Şahin’in de katılımı vardı. Üst düzey bir görüşme ve gayet de önemli olduğunu buradan anlıyoruz.

2 Mart 2017 günü ise bu sefer ziyaret eden taraf TOSFED tarafındaydı ve doğrultu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tı. Ekip içinde sadece başkan, efsane rallici Serkan Yazıcı değil; aynı zamanda vekili ve yardımcıları da hazırdı. Ziyaretin haberi için;

http://tosfed.org.tr/haberler/4051/sayin-bakanimizi-ziyaret-ettik

TOSFED Başkanı Yazıcı, Olağan Genel Kurulu sonrasında göreve gelen yönetim kurulunun bugüne kadar yaptığı faaliyetler ve ileriye dönük projeleri hakkında Sayın bakana bilgiler verdi. Ayrıca önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan ulusal ve uluslararası projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, otomobil sporlarına ve sporculara destek ilgili detaylar da görüşüldü.

Aynı gün Ankara Büyükşehir Belediyesi de ziyaret edilmişti öncesinde. Karşılayan ve duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Daire Başkanı, aynı zamanda TOSFED yardımcısı Recep Tezcan’dı. 5 Aralık 2015 günü TOSFED başkanlığına seçilen ve 12 Kasım 2016 günü yapılan seçimlerde tekrar başkan olarak güven tezeleyen Serkan Yazıcı, hem yurt içinde devlet kurumları ve yerel yönetimlerle; hem de yurt dışında temaslarda bulunarak destek toplamaktaydılar.

Hiç şüphesiz ki yerel yönetim ve devletin desteğini almadan uluslararası şampiyonalar düzenlemek imkansızdır. 21 Mart 2017 tarihli Avustralya Grand Prix’i Mekanları: Melbourne’a Kardeş Adelaide mı? başlıklı yazımızda Adelaide’in eyalet yönetimi kararsızlığından dolayı, yarışı düzenlemekte kararlı olan Melbourne’a kaptırdığını ve halen Formula 1’in burada düzenlendiğini; aynı zamanda tekrar geri dönmek isteyen Adelaide’a bağlı bulunduğu eyalet turizm bakanının Siz elinizi taşın altına koymuyorsunuz. diye eleştiride bulunduğunu anlatmıştık.

Federasyon Başkanı’nın belediye – şube – derneklere seçim öncesi ve seçim sonrası yaptığı ziyaretler, bakanlığa ziyaret, FIA başkanı Jean Todt’un taziye ziyareti ve uluslararası projeleri konuşması, Formula 1 CEO’su ile Cumhurbaşkanlığı seviyesinde en üst perdeden gerçekleştirilen ve bizim makamlarımızca da sevinçle duyurulan güncel görüşme, bu yüzden devletin de projeyi desteklediği düşüncesi; son düzenlenen 2011’den sonra İstanbul Park’ta tekrar Formula 1 araçlarının koşmasını garantileyecek mi?

Ne yazık ki bu soruya verilecek cevap, hayır. Şahsi düşünceme göre Jean Todt’un ülkemize ziyareti Formula 1, ERC, WRC gibi uluslararası organizasyonları tekrar bünyemize döndürmemiz konusunda umutlandırmış olsa da bunu engelleyebilecek gelişmeler de var. İlki takvimdeki düzenlenebilecek yarış sayısı ki Adelaide – Melbourne hikayesinde, Adelaide’a yer açılıp açılmayacağına da değinmiştik. Hatırlatalım…

Formula 1 düzenlenen Malezya Sepang’ın 2018 takviminden çıkarılması, yerine getirilen Fransa Paul Ricard ve Almanya Grand Prix’leri yarış sayısını 21 yapmakta ki bu Formula 1 takımları ve danışman Ross Brawn tarafından olabilecek maksimum sayı olarak belirtiliyordu. İşin ilginci Ross Brawn’ın sayı konusunda Formula 1 daha fazlasını kaldırabilir. Formula 1 yeni şeyler denemeli. İsterlerse takımlar 2 adet yarış ekibi kullanabilir 25 yarış yaparsak. Sezon dışı yarışlar da koşulabilir. tarzı açıklamalarda da bulunmuştu. Takvim hakkındaki yorumlardan biri de Liberty Media’nın önde gelenlerinin yaptığı Motorsporlarına katkısı olmayan ülkelerden kurtulalım. Bak mesela Azerbaycan. açıklamasıydı. Hemen Azeri yetkililerden konu hakkında Ama biz emek verdik. Çok üzdünüz bizi böyle diyerek. tepki geldi.

Formula 1 takımlarının Tamam, yarış sayısını arttırabiliriz, sıkıntı yok. dediğini düşünelim. Böylece Türkiye Grand Prix’ini görebiliriz. 2016 Avrupa Grand Prix’inin düzenlendiği, 2017’de Azerbaycan Grand Prix’i adıyla koşulacak ancak Liberty Media’nın papaz olduğu Bakü yerini İstanbul da alabilir. Hatta Avrupa Grand Prix’i olarak da görürsem, şaşırmayacağım. Yine 21 Mart tarihli yazımızda belirttiğimiz sezon dışı yarışlara Algarve bile talip oluyorsa, coğrafi konum ve pistimizin sağlamlığı neticesinde bize de pay düşebilir. Devlet ve yerel yönetimler destekliyorsa, Liberty bizi istiyorsa, takvimde aralık bulunursa Türkiye’nin Formula 1 geleceği konusunda da yol alınacaktır. Ama engelleyebilecek gelişmeler demiştik ve henüz ikincisini saymadık: ülkemizin uluslararası güvenirliliği. Bunun için tekrar arşivlere döneceğiz.

TOSFED internet sayfası ve Serkan Yazıcı’nın twitter’ından da öğrenebildiğimiz üzere; TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den (2003 – 2006 ve 2008 Rally of Turkey Antalya’da düzenlenmişti. Türel o dönemin çoğunda da Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı) oluşan heyet 2016 WRC’nin ilk yarışı Monaco Ralli’sinde, 21-24 Ocak tarihleri arasında WRC Promotör Direktörü Oliver Ciesla ile, daha sonra da Avrupa Ralli Şampiyonası için Eurosport Events yöneticisi Francois Ribeiro ve ERC Koordinatörü Jean-Baptise Ley ile görüştü.

http://tosfed.org.tr/haberler/3749/monaco-da-uluslararasi-gorusmeler

Ayrıca OtoAktüel ve Yazıcı’nın twitter’ında gördüğümüz üzere 27 Ocak günü Cenevre’de Jean Todt ile de görüştüler. Ülkemizin otomobil sporlarında sportif anlamda gelişmesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğumuz toplantı oldukça verimli geçti. Ayrıca FIA ile Tosfed’in birlikte gerçekleştirebileceği sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili de detayları görüştük… yazmıştı Yazıcı.

http://www.otoaktuel.net/spor/tosfedden-jean-todt-ziyareti-h7136.html

Ama 20 Ekim 2016’da Autosport’ta çıkan WRC Takım ve Sürücüleri Türkiye’nin Potansiyel Dönüşüne Karşı başlığıyla yayımlanan haber Türkiye’nin ralli dönüşüne karşıt fikirlerin olduğunu göstermekteydi. Haberin detayında O günlerin Volkswagen pilotu Sebastian Ogier’in Türkiye’deki politik durumla beraber, oraya gitmek istemem ve oraya gitmenin mantıklı olacağını düşünmüyorum. Ama – özellikle Türkler için – umarım bu durum değişir, iyi yönde gelişir. tarzında bir açıklama yaptığı görülüyordu. Citroen takım patronu ise Türkiye takvim için ilginç bir ralli ama zamanlaması doğru değil. 1 yıl içerisinde oraya gidebilmemizin güvenli olabileceğini bilmiyoruz. Belki 2017’den çok, 2018’de ralli olabilir. diyerek nötr bir açıklama yapıyordu. Haberde dönüşümüzü destekleyen biri olarak Ciesla Yakın zamanda oradaydım ve turizm sezonu tam gaz devam ederken, sıkıntılı bir durum hissiyatı yoktu. Türkiye’de halen, İstanbul’daki gibi UEFA Şampiyonlar Ligi, basketbol ligi gibi büyük etkinlikler gerçekleşiyor. diyerek olumlu görüşünü belirtmişti. 1 Aralık 2016’da ise Motorsport.com Türkiye kaynaklı haberde FIA’nın 2016’da iptal edilen ve 2017’de düzenlenmeyecek olan Çin Ralli’si yerine geçmek için Türkiye ile anlaşıldığı ama FIA’nın güvenliği gerekçe göstererek bu kararını değiştirdiğine yer verilmişti. TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı’nın Samimi bir şekilde FIA yetkililerini ülkemize davet ediyoruz. Onlara ülkemizin Avrupa’daki diğer ülkeler kadar güvenlik olduğunu göstermek istiyoruz. FIA’nın bize adil davranmasını umuyoruz. sözleri haberin son paragrafında kendisine yer buluyordu.

https://tr.motorsport.com/wrc/news/tosfed-fia-turkiye-rallisi-anlasmasini-yerine-getirmedi-855924/

Böylece takvim el verse bile geri dönemediğimiz bir uluslararası organizasyonun olduğunu da hatırlamış olduk, WRC. Ayrıca Formula 1’de de takımların kendilerine güvenli gelmeyen yarışlara uğramadığı da 2011 Bahreyn protestoları nedeniyle iptal edilen Bahreyn GP’si ve tartışmalar altında düzenlenen 2012 Bahreyn GP’si ile de görmüştük. Umarım Jean Todt’un İstanbul’a son yaptığı ziyaret ile Chase Carey’in başkent Ankara’da en üst perdeden ağırlandığı ziyaret olumlu bir izlenim bırakmıştır misafirlerde ve bu ekip başlıca takımlara ve pilotlara olumlu izlenimlerini aktarırlar.

Bu metin yazılırken (hatta bu paragraf başında saat 22:12’ydi) Vural AK Chase Carey’i kendisinin davet ettiğini cumhurbaşkanıyla ve başbakanla konuşulduğunu söyleyecek ve tam cümleler ile Sayın cumhurbaşkanımız himayesinde İnşallah seneye İstanbul Park Formula 1’i misafir edecek. Bu sabahtan beri çok uzun toplantılar geçti. Henüz imza atılmadı. Dolayısıyla yaptık – geldi diye size bunu söylemiyorum ama bir imza aldı sadece. İnşallah Formula 1’i uzun bir aradan sonra Türkiye’de misafir ederiz, bu sefer 150 bin kişiyle. diyecekti.

Vural Ak’ın Cumhurbaşkanımızın himayesinde düzenlenecek. cümlesinin altını çizmeliyiz kesinlikle. Formula 1 düzenlememiz için gerekli maddelerden birini kesinleştirmişiz. Ancak takvimde uygun yer bulunmaması ve bu durum hakkındaki son değişiklikler ile olası güvenlik kaygıları; imza atılsa bile yarışın düzenlenmesinde engel olabilir. O yüzden direkman Formula 1 Türkiye’ye geliyor. diye başlık atmak yerine, itidalli davranmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. 2010 sezonu son yarışını takip edenler bize Formula 1’i sevdiren yorumculardan Okay Karacan’ın, yarış öncesi Alonso şampi. dediğini hatırlayacaklardır. Şampi’ye Yon eki getirmeden şampiyon olamadığımız gibi, yarış biletleri satışa sunulana kadar sakin olmak gerekir. İşte o zaman gider biletleri alır, tüm Türk Formula 1 tutkunları beraber izleriz… Yanımızda eskisi gibi etrafımızdaki ülkelerden de misafirlerin katılımıyla.

Son olarak, arşivleri karıştırırken Serkan Yazıcı’nın adaylığı sürecinde kendi hedeflerini tanıttığı bir videoda dile getirdiği düşünceyi buraya aktarmak isterim. Türkiye o kadar hızlı bir çıkış yaptı ki bu konuda. ERC’ler geldi, WRC’ler geldi, Formula 1 şampiyonası Türkiye’ye geldi ve biz inanamıyorduk nasıl böyle bir şey olabilir diye. Bunlar bizim çocukluğumuzda hayal bile değildi. Ama bir talihsizlik oldu, çok daha hızlı düştük aşağıya. Ve neredeyse bitkisel hayata girdik. Dolayısıyla ben şunu söylüyorum… Bana soruyorlar yani sen bundan sonra ne düşünüyorsun? Bence bundan sonra çıkacağımız her adımı kültürleştirelim, sağlamlaştıralım, sağlam sağlam çıkalım, çıktığımız yerde kalalım. Bu düşünce aşağıdaki video’da 11:19’dan itibaren dinlenebilir;

https://www.youtube.com/watch?v=MkkLw5mL0Cs

Ayrıca Serkan Yazıcı yeni döneminde tek aday olarak kazanmasının ardından yukarıdaki temel düşünceyi koruyor ve şöyle bir açıklama yapıyordu: Önümüzdeki dönemde mutlaka sporcu odaklı bir federasyon olmamız gerekiyor. Mesela; Belçika Otomobil Sporları Federasyonu’nun 7 milyon dolar yıllık bütçesi var ve hiçbir organizasyon için para harcamıyor sadece sporcu yetiştiriyorlar. Bunun sonucunda da en başarılı otomobil sporcuları arasında Belçikalı isimler görüyorsunuz ve sportif başarıları ile bu paranın kat kat üstünü ülkelerine kazandırıyorlar.

http://tosfed.org.tr/haberler/3997/tosfed-de-yeni-donem-basliyor

İşte motorsporlarımızda konu uluslararası bir organizasyon düzenlemek ile sınırlı kalmamalı. Can Artam’a 2005 GP2’de sponsor olmuş İzmir’li OEM ve Aftermarket jant üreticisi CMS gibi, İngiltere’de Drift Takımına sponsor olmuş Lassa gibi, Avustralya V8’de Erebus takımı üzerinde gördüğümüz Beko gibi örnekleri arttırmalıyız. Hatta sadece üzerlerinde yazan bir logo ile sınırlı kalmayıp, çözüm ortağı ve tedarikçileri olmalıyız onların. Rusya nasıl son 10 senede uluslararası organizasyonlarda pilotlarını yarıştırıyor ve SMP Racing gibi devasa organizasyonlar kuruyorsa, biz de genç pilotların elinde tutmalıyız. 2016 Belçika karting şampiyonu Berkay Besler gibi, 2017 24 Saat LeMans’ta Aston Martin Vantage GTE ile yarışacak olan dayanıklılık yarışçısı Salih Yoluç gibi isimlerin başarılarını da detaylı olarak paylaşmalı ve takip etmeliyiz. Biz motorsporları tutkunları, bloggerlar ve haber sitelerine de büyük görev düşüyor konu hakkında.

Tunç ARAS