Formula 1 yokken Albert Park

Geçen sene Avustralya seyahatimde ilk durağım Melbourne oldu. Bir Formula 1 fanına yakışacak şekilde, ilk iş hemen eşyalarımı otele bıraktım ve bir bisiklet kiralayarak Albert Park’a doğru pedal çevirmeye başladım. Her tarafında spor yapan, oyun oynayan ya da sadece güneşlenen insanları görebileceğiniz mükemmel bir park aslında Albert Park. Pisti turlarken çekebildiğim bir kaç fotoğrafı da hazır yarış haftasonu gelmişken sizlerle paylaşmak istedik.

Start finish düzlüğü ve pit alanıyla başlayalım;

Pit çıkışı. Sağda yarısını gördüğümüz trafik levhası, bize start finish düzlüğünde hız sınırının 20km/h olduğunu söylüyor. Formula 1 araçlarının bu düzlükte ulaştığı hızları düşünün??

Start çizgisini geçerken yakaladığım bir araç, arka planda ise podyumun kurulduğu alanı görüyoruz. Bu haftasonu podyumun tepesinde Mercedes mi olacak Ferrari mi?

nice olaylara sahne olan ilk viraj. 2002 startını paylaşmadan geçmeyelim, https://www.youtube.com/watch?v=UD_8m85wWNI

ilk virajdan sonra çok dikkatli olmanızı gösteren bir uyarı levhası, karşıdan karşıya geçenlere dikkat edelim 🙂

Raikkonen’in belalısı, Verstappen’in bugün ikinici antremanlarda yol dışına çıkıp aracına hasar verdiği 12. viraj. Martin Brundle’ın deyimiyle, bu seneki araçları orada yüksek hızda yön değiştirirken görmek paha biçilemez, Martin Brundle dediyse doğru demiştir diyoruz.

Avustralya’nin renkli kerbleri, yarış olmayınca yeşil renge boyanmış, Formula 1 haftasonunu bekliyor.

bu arada kesin bir bilgi de vereyim, Avustralya’dasınız ve sol şeritte sürün!!

Hiç unutamadığım anlardan birinin yaşandığı 13. viraj. Piste ait olan yolda koyu renkli asfalt varken, kaçış alanında kalan yolda açık renkli bir asfalt var. Mika Hakkinen 2001 yılında Schumacher’i takip ederken süspansiyon sorunu yaşayıp burada dümdüz giderek bariyerlere girmişti. yazıyı videoyla destekleyelim https://www.youtube.com/watch?v=_5WGRZ_mavY

14. ve 15. virajlar arasındaki kısa düzlük. Arka plandaki şehir manzarası gerçekten muhteşem. Şehrin ortasında böyle bir parkın varlığı ne yazık ki Türkiye’de bulamayacağımız cinsten.

Pit girişinden 15. viraj görünümü, tur neredeyse bitti. Burada kerbleri de kullanabilirsiniz, zincirler kerblerin gerisinde

Son viraj ve (henüz kapalı) pit girişi. Jolyon Palmer’e buradan selamlarımızı gönderiyoruz 🙂

Son virajdan start finish düzlüğünün görünümü ve pit alanında basketbol oynayan çocuklar, sağ tarafta da yazdığı gibi “Healty parks, healty people”

Bu da pistin ortasındaki gölden bonus fotomuz

Oltan İzmirli