Yeni Barrichello Geliyor, F4 US’e Gidiyor

326 etkinlikte 322 yarışa başlayarak erişilmesi güç bir rekora imza atan, tarihin en iyi görev adamlarından Rubens Barrichello; Formula 1’de geçirdiği son yıl 2011’in ardından kariyerini Amerika kıtalarında devam ettiriyor. İlk başta 2012 IndyCar sezonunun tamamında yarışan Brezilyalı, 4 sezondur Brezilya’nın binek otomobil serilerinden Stock Car Brasil’de direksiyon sallamanın yanında; son 3 24 Saat Daytona’ya da katıldı. Tüm bunlara ek olarak, sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla ailesiyle de bol bol zaman geçiren Barrichello; 2001’de doğan Eduardo (lakabı Dudu) ve 2005’te doğan Fernando (lakabı Fefe) isimli çocuklarının da motorsporları kariyerini desteklemekte. Eğer instagram’ında gezerseniz kendisinin, turkuaz ağırlıklı Chevrolet Sonic’iyle fotoğrafları dışında; ailesiyle bol bol sırıttığını, arkadaşlarıyla takıldığını, golf oynadığını, oğullarının karting başarılarını paylaştığını göreceksiniz. Eğer hemen girerseniz de yazı itibariyle pilotun instagram’ında sondan ikinci fotoğraf aşağıdaki gibi.

Ayrıntıdan araç tanıma oyun için güzel bir malzeme Rubens Barrichello’nun instagram’ında paylaştığı, oğlunun koltuk testi.

Altında da “Banco pronto .. em maio faremos nosso primeiro treino de F4… e o tempo voa meu caro Dudu… espero q teu dia tenha sido tao especial quanto o meu????/// seat is ready.” yazılmış Portekizce ve İngilizce karışık. Böylece Mayıs ayında Formula 4 testlerine çıkacak Dudu’nun koltuk testlerini yaptırdığını öğreniyoruz. Zaman geçiyor ve ilk izlediğimiz dönemlerde pistlerde gezen bir pilotun oğlu da arabalara terfi ediyor kartın ardından.

Bu da Dudu Barrcihello’nun kasklı halde çekilmiş tam koltuk testi. Barrichello’nun twitter’ında paylaşılmıştı.

Peki hangi seride yarışacak Dudu Barrichello? Bunu Formula 4 şasisinin sidepod’unun üzerine, radyatör girişlerini barındıran kilitlerden ve burundaki süspansiyonlardan anlamak mümkün. NACAM F4’teki (Meksika F4) Mygale ve Südamericana F4’teki Signatech şasilerinde bu detaylar farklı ama Birleşik Devletler F4’ün (F4US) Crawford F4 şasisi tam fotoğraflara uymakta. Böylece Dudu’nun gelecekteki kariyerinin Amerika F4 ile gelişeceğini ortaya çıkarıyoruz. Ancak ilk sezonunda araçlarının çoğu siyah olan seride Dudu’nun oturduğu Melbourne Florida kökenli lazerli omurga cerrahisi Deuk Spine Institute’un hangi takıma sponsor olduğunu bulamadım ve takip edeceğim.

Amerikan F4’ün ilk sezonunda yarışmış Raphael Forcier’in koltuk testi hakkında 6 Mayıs 2016’da serinin internet sitesinde yapılan haberden alınan fotoğraf, Dudu Barrichello’nun geleceğini anlamamızı sağlıyor. Süspansiyonlar arasındaki 3gen yapı ve sidepod üzerindeki radyatör girişi kilitlere dikkat.

2017’de 2. sezonu koşulacak serinin ilk şampiyonu Cameron Das, BRDC F3’e terfi etmişti. Şampiyona 2.si Konrad Czaczyk’ın geleceği hakkında gelişme yokken, 3. Kyle M. Kirkwood‏ ise USF2000 ve Formula 4 testleri arasında mekik dokumakta. Umarım Dudu da testlerde ilk açık tekerlekli şampiyonasına adapte olarak, ismini duyurabilir.

Tunç ARAS