Özel Yarış, Özel Kasklar: Monaco İçin Kim Kask Değiştirdi?

İçinde bulunduğumuz haftasonu, sezon takvimin en prestijli yarışı ile Monaco Grand Prix’i devam edecek. Monte Carlo’nun dar sokaklarınnı piste dönüştüren metal bariyerlerin arasından süzülen Formula 1 arabalarını görmekle kalmayacağız sadece. Aynı zamanda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ünlüler, VIP’ler takımlarla beraber padokta, garajlarda olacak. Belki Marina’da demirlemiş yatlarından yarışı seyredecekler. Geceleri de kumarhanelerde mola verecekler. Ayrıca sezonun tek tünelinin içinden geçeceğiz hep beraber… Ama sadece bunlar değil, haftasonunda çoğu pilotu takvimin en özel yarışında özel kask tasarımlarıyla beraber göreceğiz. Şimdi hep beraber o kasklara göz atalım.

Romain Grosjean: Kumarbaz

2013 Monaco Grand Prix’ine yeni bir kask tasarımıyla gelen pilotlardan ilk adamımız Romain Grosjean. Kasklarını kendi tasarlayan Fransız pilot sezon içerisinde kullandığı beyaz üzerine sarı-turuncu-siyah renkleri kendi evi sayılabilecek Monaco’da geride bırakmış ve desenleriyle oynamadan kaskını Fransız bayrağı renklerine boyamış.

article-0-19F93870000005DC-498_634x441

Tabi Fransız pilotun kaskının arkasında hangi yarış olduğunu anlamamıza yarayan mavi şerit üzerine yazılmış simli Monaco yazısı da farklılıklardan biri. Ama çok güzel bir ayrıntı daha var kaskta. Ellerinde kartlarla duran smokin-papyon’un üstüne kask takmış bir kumarbaz: Evet pistlerden kumarhanelere Romain Grosjean.

GRO

Sergio Perez: Kumar ve Kadınlar

McLaren takımının yeni gözdesi Meksikalı pilotun 2013 kaskının beyaz üzerine parlak limon yeşili renge sahip olduğunu, arkada ise Meksika bayrağına yer verildiğini hepimiz biliyoruz. Ancak Sergio Perez Monaco için kaskını tamamen yeniden şekillendirmiş. Kaska eğer sol profilden bakacak olursanız üzerinde barındırdığı kırmızı-siyah ile McLaren arabasının renklerine eski tasarımdan daha fazla uyum gösterse de sağ tarafta eskisi gibi yeşil kullanılmış. Üst tarafta ise kırmızı-yeşil-beyaz üçlüsü birleşip Meksika bayrağını oluşturuyor. Kumarhaneleriyle ünlü Monaco Perez’in kaskının arkasındaki bölümü tamamen ele geçirmiş. Oyun kartları, zarlar ve gece hayatını temsil eden kızlar… Meksikalı pilotun lakabı Checo’nun değişmesi ise bir sürpriz olurdu, hala eski yerinde duruyor Monaco için.

PER

Sebastian Vettel: 60’lı Yıllarda Monte Carlo

Yarışa özel kask fikrini en çok benimsemiş pilotlardan biri hiç şüphesiz Sebastian Vettel’dir. 2006’dan beri Formula 1’de bulunan Alman pilotun 60 tane farklı kask tasarımı kullanmış olduğu söyleniyor ki içlerinde Japonya Grand Prix’lerinden birinde taktığı sadece Japonya bayrağını içeren kask, İngiltere’de taktığı İngiltere bayraklı kask da bulunuyor. Vettel Monaco fırsatını da kaçırmamış.
vettel2

Vettel de aynen Sergio Perez gibi kaskının arkasında kadın figürüne yer vermiş ancak Meksikalıdan farkı sarışın hatunumuzun 1960’lardan bir görüntü çizmesi. Tabi üzerinde yine Monaco yazısı bize nerede olduğumuzu hatırlatıyor.

vettel1

Kaskın üstünde ise kumarhaneler ve gece hayatından çok farklı bir detaya yer verilmiş: 1960’lı yılların efsane yarışlarına. Kaskta bulunan fotoğraf SIR Stirling Moss’un 1961 Monaco Grand Prix’ini kendisinden çok güçlü motora sahip Ferrari’lerin önünde ufak bir farkla kazandığı anlara ait. Bir de meraklısına özel not, Vettel’in kaskının arkasında bulan hatun aslında sansürlenmiş. İlk ortaya çıktığında tamamen çıplaktı. Merak eden 2 tıklamayla diğer fotoğrafları da bulabilir.

Paul Di Resta: Kumara Devam

article-0-19F90C8A000005DC-75_634x421

Force India pilotu İskoç Paul Di Resta da 2013 Monaco Grand Prix’i için hazırladığı kaskta kart sembollerine yer vermeyi uygun görmüş. Tabi diğer yarışlarda kullandığı, arkasında İskoçya bayrağı bulunan ve Force India renklerine uyum sağlayan turuncu-beyaz-yeşil kaskından çok daha dikkat çekici duruyor kaskın vişne çürüğü rengine sahip hali.

Daniel Ricciardo: Monte Carlo Manzarası

ric1

Toro Rosso’nun Avustralyalı pilotu Monte Carlo’nun sırf kumarhaneler ve gece hayatından ibaret olmadığını hatırlayan pilotlardan biri. 2013 Monaco Grand Prix’ine özel olarak hazırladığı kask aslında çok büyük farklar içermiyor değil sezonun geri kalanından desen olarak. Tek fark kaskın altında uzanan deniz-marina’daki yatlar-tarihi binalar ve Monaco dağları… Ama küçük fark olarak adlandırdığımız bu Monte Carlo manzarası, kaskı çok dikkat çekici kılıyor. Kaskta vizörün altında herzamanki gibi bir Avustralya bayrağına yer vermiş Ricciardo ancak bu sefer daha büyük ve parlak. Kaskın üzerinde ise Monaco’da olduğumuz hatırlatılıyor. Klasik dönem Formula 1 araçları ise kaskın bonusu olmuş durumda.

ric2

Lewis Hamilton: Hayatın Karikatürü

McLaren’in yıldızı olduktan sonra Mercedes’e transfer olarak yıldız olma çalışmalarını sürdürmeye çalışan Lewis Hamilton, aslında padokta Amerikan rapstar kültürüyle de tanınıyor. Sevgilisi Nicole Scherzinger sayesinde sık sık Los Angeles’i ziyaret ediyor, kıyafetleri ve davranışları ile de bunu tamamlıyor.

article-2329128-19F039FD000005DC-924_634x540

2013 Monaco Grand Prix’indeki Hamilton kaskında da bu rapstar etkisini görüyoruz ama tamamen Hamilton’un kendi hayatlarından kesitlerle. Kırmızı bir üstü açık klasik araba, Hamilton aracı kullanıyor siyah pilot gözlükleri ve siyah ceketi ile (aslında üzerlerinde olduğu araç sürat motoru da olabilir). Sağında sevgilisi Nicole Scherzinger gerçek hayattaki gibi ışıldıyor ve solda da Hamilton’un padok’a bile soktuğu köpeği 3’lüyü tamamlıyor. Hamilton’un kaskında büyük bir renk değişikliğine gitmeyerek alıştığımız sarı tonlarını kullanması ise gayet güzel fikir olmuş.

Kimi Raikkönen: 70’lere Dönüş

o-KIMI-RAIKKONEN-JAMES-HUNT-570

1976 dünya şampiyonu James Hunt’ın aykırı kişiliğini biliyoruz. Hayatını bir rockstar edasıyla yaşar, pist dışı ile pist içi hayatı arasında keskin bir çizgi vardır, alkolden hoşlanır, açıklamalarında dobradır. Kimi Raikkönen’in de benzer özellikleri taşıdığını hatta Hunt’ın ruhuun Raikkönen’in vüducunda can bulduğunu söylersek yalan olmaz. Kimi de durumun farkında ki eline fırsat geçtiği an 70’lerin kendine has efsanesine bir selam çakmış. Ama bu şaşırılacak bir olay değil çünkü Fin pilot kendi evinde James Hunt ismi ile kar motorsikleti yarışına katılıp kazanmış, geçtiğimiz sene ise James Hunt’ın kaskının birebir kopyasıyla yarışmıştı.

2013 Monaco Grand Prix - Thursday

1973 Monaco Grand Prix’i James Hunt’ın Formula 1 pistlerine merhaba dediği yarış ve aradan 40 yıl kaskına Kimi Raikkönen Hunt’ı kaskına bu sefer kutlamak için konuk etmiş. Ayrıca 1976 dünya şampiyonluğunu da kaskın üzerinde anılmış, Hunt’un ve arabasının çizimiyle. Tabi kaskın üzerindeki detaylar burada da bitmiyor: “Kimi On the Hunt”  yazısı da hem Kimi-Hunt benzerliğini ortaya koyuyor, hem de Kimi’nin sonuna kadar savaşacağını. ICEMAN’in ise Kimi’nin asıl lakabı olduğunu biliyoruz ve herzamanki gibi kaskta yer almış yazıyla.

Fernando Alonso: Zafer Puzzle’ı

alonso2

Geçtiğimiz yarış İspanya GP’sinde Fernando Alonso kariyerinin 32. galibiyetini almıştı. Takvimin en prestijli yarışına getirdiği özel kaskta ise İspanyol pilot bu zaferin sevincini Monaco’ya taşıma şansına sahip oldu. Bildiğimiz üzere Alonso yarış hayatında doğduğu bölge olan Asturias’ın bayrağındaki mavi ve İspanya bayrağındaki sarı-kırmızı renkleri kullanıyor ancak Monaco’Nun özelliğini ve değerini göstermek için kask tamamen altın-beyaz renklerinde.

alonso1

Kaskın ortasındaki altın-beyaz renklerine sahip puzzle’larda ise Alonso’nun elde ettiği tüm galibiyetlere teker teker yer verilmiş. Kaskın arkasında ise Alonso’nun 2 şampiyonluğunu temsil eden 2 poker kartı ve yarışın ismi Monaco barınıyor. Ancak kaskın üzerindeki en can alıcı nokta en tepede: Bir dünya haritası ve karmaşık dişliler sistemi. Dünya’nın çeşitli yerlerine seyahat ederek, robot gibi işine konsantre olan bir yarış pilotunu simgeliyor resim, yani Alonso’yu.

Jean Eric Vergne: Efsaneleri Anmak

Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne 2013 Monaco Grand Prix’ine yeni kask ile katılanlardan. Padoktaki Fransız çetesinin 4.sü olan Toro Rosso pilotunu son sıraya taşımam ise 70’li yılların efsanesi François Cevert’i kullandığı kask ile anması. Daha doğrusunu söylemek gerekirse Vergne’nin Monaco’da kullandığı kaskın Cevert’in yarıştığı günlerde kullandığı kask ile arasında Red Bull boğası ve daha modern çizgiler dışında hiç bir farkı da yok.

e5d1989b-4a5f-41de-94d5-4ae71f6df88d_500

Vergne 2 nedenden ötürü Cevert’in kaskını Monaco’ya taşıyor. Birinci neden 1973 sezonunun Watkins Glen’de düzenlenen son yarışında sıralam turlarında kaza yaparak hayatını kaybeden Fransız efsanesi Cevert’in ölümünün 40. yılını yaşıyoruz. İkinci neden ise Cevert’in biyografisinde yatıyor, yine tam 40 sene öncesi; 1973 Monaco Grand Prix’inde.

cevert

Söz konusu yarışta Cevert takım arkadaşı ve birinci pilot SIR Jackie Stewart pole’de başlarken, hemen arkasındadır.  Yarışın ikinci turunda kerbe vurarak lastiğini patlatır ve pite girmek zorunda kalır. Lastik değiştirip yarışa döndükten sonra 25. sıradadır. Clevert hiç bozuntuya vermeden hızlı bir şekilde arabasını kullanmaya devam eder. 33. turda 14. sıraya yükselmiştir ama takım arkadaşı Stewart tur bindirmek için hemen arkadadır. Takım liderine yol verdikten sonra, hemen vites kutusunun dibine geçerek; aynı tempoda sürmeye devam eder. Tabi orta sıralara yaklaşınca ikili Stewart tüm gruba mavi bayrak sallatır ve Clevert’de fırsattan istifade hızlıca yükselişe geçer sıralamada. 47. turda 5. sıraya yerleşir ve hala Stewart’ın arkasında gitmektedir. 7 tur sonra ise 4. sıradaki Brabham pilotu Wilson Fittipaldi yarış dışı kalır.  Damalı bayrağı 4. sırada geçer ve böylece tam tamına 21 sıra yükselerek efsanevi bir olaya imza atar Cevert. Bu yüzden Monaco’nun en iyi kask ödülünü de Vergne’ye vermek istiyorum.

Tunç Aras